Pepernoten

Prep Tijd Kook Tijd
20 minuten 30 minuten
Ingrediënten Speculaaskruiden
  • 15 g (15 à 20 cm) kaneelstokjes
  • 1 g (15 bolletjes) witte peperbolletjes
  • 2 g (15 sts) kruidnagel
  • 2 g (1/4 noot) nootmuskaat
  • 0,5 g (3 peulen) kardemonpeulen
  • 1 g (1 kl) koriander(poeder)
Ingrediënten Speculaas
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 kl kaneel
  • 75 g boter
  • 100 g bruine rietsuiker of kandijsuiker
  • snuifje zout
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 ml volle melk
Bereiding

Doe al de speculaaskruiden in de vijzel en maal de kruiden fijn tot poeder.
Doe de boter, suiker, speculaaskruiden, extra kaneel, bloem, bakpoeder, melk en snuifje zout in een grote mengkom en kneed alles ingrediënten tot een gladde massa.
Rol kleine balletjes van het deeg, leg op een bakpapier of bakvel en bak de pepernoten gedurende 10 à 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat de pepernootjes gedurende 10 à 15 min afkoelen vooraleer van het bakpapier te halen. Laat ze verder afkoelen op een rooster en bewaar ze in een koekjestrommel.