Kleur je dag met heerlijk vers
bereide gerechten.

RECEPTEN

Wortelcake

Prep Tijd Kook Tijd
15 minuten 60 minuten

Ingrediënten

  • 60 g geroosterde hazelnoten
  • 200 g geraspte wortelen
  • 100 g ontpitte dadels in kleine stukjes gehakt
  • 100 g bloem: spelt, voltarwe, boekweit of een mix
  • 1 ei
  • 20 g ahornstroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 35 g olie
  • 1 snuifje zout
  • mespunt paprikapoeder, kurkuma en piment
Bereiding

Hak de hazelnoten kort in een blender en voeg hierbij  de wortelen, de dadels, de bloem, het ei, de stroop, het bakpoeder, de olie, de kruiden en het zout. Mix alle ingrediënten tot een gladde massa.  Breng het deeg in een bakvorm en bak in een voorverwarmde oven (200 °C) gedurende 45 minuten op 170° C.

Workshops en demo’s

Recepten Thermomix