Wortelcake

Prep Tijd Kook Tijd
15 minuten 60 minuten
Ingrediënten:
  • 60 g geroosterde hazelnoten
  • 200 g wortelen
  • 100 g ontpitte dadels
  • 100 g bloem: spelt, voltarwe, boekweit of een mix
  • 1 ei
  • 20 g ahornstroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 35 g olie
  • 1 snuifje zout
  • mespunt paprikapoeder, kurkuma en piment
Bereiding met Thermomix

Doe de hazelnoten in de mengbeker en hak 3 sec / snelheid 7. Voeg hierbij de wortelen en de dadels hak terug 6 sec / snelheid 6.
Voeg de overige ingrediënten toe: de bloem, het ei, de stroop, het bakbpoeder, de olie, het zout en de kruiden en meng 20 sec / snelheid 5. Breng het deeg over in een vuurvaste schaal of bakblik dat in de onderste Varomaschaal past. Vul de mengbeker met 1 liter water en stoom de cake gaar in de varomaschaal gedurende 60 min / Varoma / snelheid 1.

Bereiding zonder Thermomix

Hak de hazelnoten kort in een blender en voeg hierbij  de wortelen, de dadels, de bloem, het ei, de stroop, het bakpoeder, de olie, de kruiden en het zout. Mix alle ingrediënten tot een gladde massa.

Breng het deeg in een bakvorm en bak in een voorverwarmde oven (200 °C) gedurende 45 minuten op 170° C.