Rabarbermoes

Prep Tijd Kook Tijd
10 minuten 15 minuten
Ingrediënten
  • 4 stokken rabarber
  • 30 à 40 g suiker

Bereiding met Thermomix

Snijd de rabarber in stukken van 1 à 2 cm en doe in de mengbeker, gaar 7 min / 95 °C / linksdraaien / snelheid 1.
Voeg, naar smaak, 30 à 40 g suiker toe en kook 1 min / 95 °C / linksdraaien / snelheid 1.

Bereiding zonder Thermomix
Snijd de rabarber in stukken van 1 à 2 cm. Breng de rabarber met enkele eetlepels water aan de kook. Regelmatig roeren om overkoken te vermijden. Van zodra de rabarber gaar is, voeg de suiker toe en laat nog 1 min doorkoken.

Laat de moes afkoelen. Lekker als broodbeleg of als vruchtenmoes bij opgeklopte platte kaas.

Smakelijk