Risotto met champignons en winterpostelein

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  30 minuten 40 minuten

Ingrediënten:

Bereiding:

Pel de sjalotten en de look en hak fijn.

Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en smelt hierin een flinke klont boter, ghee of olie.

Stoof de gehakte sjalot en look gaar.

Veeg intussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in 4. Verhit een flinke klont  boter, ghee of olie in een pan en bak de champignons op een middelhoog vuur gedurende 5 min. Kruid ze met peper en zout.

Voeg de rijst bij de gestoofde sjalot en look en bak 3 min. mee. Voeg de wijn, het water en de bouillonpasta toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper.

Laat de rijst onafgedekt ca. 15 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.

Voeg de helft van de gebakken champignons toe en de winterpostelein of de spinazie  en stoof nog een 5 tal minuten.Rasp de kaas en meng de helft van de kaas door de risotto.Serveer de risotto met de helft gebakken champignons, rest van de geraspte kaas en gehakte peterselie.

Bereiding met Thermomix:

Doe de parmezaanse kaas in de mengbeker en maal 10 sec / snelheid 9, bewaar apart.
Doe de ui en de knoflook in de mengbeker en hak fijn 3 sec / snelheid 5,  bijspatelen en eventueel herhalen.

Voeg de olie, boter of ghee toe en sauteer 5 min / 100°C / snelheid 1 – zonder maatbekertje, plaats het spatdeksel.

Voeg de rijst toe en sauteer 3 min / linksdraaien / 100°C / snelheid 1 –  zonder maatbekertje, plaats het spatdeksel.

Voeg de wijn, het water en de groentebouillonpasta toe en kook 15 min / linksdraaien  / 100°C / snelheid 1 – zonder maatbekertje, plaats het spatdeksel.

Veeg intussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in 4.

Verhit een flinke klont  boter, ghee of olie in een pan en bak de champignons op een middelhoog vuur gedurende 5 min. Kruid ze met peper en zout.

Controleer na 10 minuten de gaarheid van de rijst en onderbreek wanneer dit voor u OK is.

Voeg de helft van de gebakken champignons toe en de winterpostelein of de spinazie  en stoof nog een 5 min / linksdraaien / snelheid 2.

Voeg de helft van de kaas toe en meng 20 sec / linksdraaien / snelheid 2.

Serveer de risotto met de helft gebakken champignons, rest van de geraspte kaas en gehakte peterselie.

Smakelijk