Kleur je dag met heerlijk vers
bereide gerechten.

RECEPTEN

Stoofpotje van linzen en witte bonen

Prep Tijd Kook Tijd
10 minuten 60 minuten

Ingrediënten

  • 1 el kurkuma
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el korianderzaad
  • 1 peultje pili pili
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 4 el olijfolie
  • 250 ml tomatenpassata
  • 100 g witte bonen (boerentenen)
  • 75 g linzen Du Puy
  • 1 el groentebouillon pasta
  • 1 wortel in brunoise
  • 2 stengels witte selder in brunoise
  • 1 rode paprika in brunoise
  • 1 blikje (200 ml) kokosmelk
  • 150 à 300 ml water
  • peper en zout
Bereiding

Week de bonen een nacht in koud water.
Stoof de sjalot, knoflook en de kruiden in de olijfolie gedurende 5 à 7 min. Voeg de wortel, de paprika en de witte selder bij de gestoofde ui en sjalot en stoof deze groenten een 10 tal minuten. Voeg de linzen, de geweekte witte bonen, de passata, de kokosmelk en de groentebouillon toe aan de gestoofde groenten.  Voeg, indien nodig, water toe tot dat de linzen en de bonen onder staan en kook  de peulvruchten gaar in 25 à 30 minuten. Regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

Proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.
Serveer dit overheerlijk vegetarisch eenpansgerecht met rijst, quinoa, bruin brood, … .

Smakelijk

Tip: Pas de kooktijden aan volgens de gaartijd van de linzen en de witte bonen.

Workshops en demo’s

Recepten Thermomix