Stoofpotje van linzen en witte bonen

Prep Tijd Kook Tijd
20 minuten 40 minuten
Ingrediënten
  • 1 el kurkuma
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el korianderzaad
  • 1 peultje pili pili
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 4 el olijfolie
  • 250 ml tomatenpassata
  • 100 g witte bonen (boerentenen)
  • 75 g linzen Du Puy
  • 1 el groentebouillon pasta
  • 1 wortel
  • 2 stengels witte selder
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje (200 ml) kokosmelk
  • 150 à 300 ml water
  • peper en zout
Bereiding met Thermomix

Week de bonen een nacht in koud water.
Snij de sjalot in 2 en doe samen met de knoflook en de kruiden in de mengbeker, hak 3 sec / snelheid 5, spatel bij. Voeg de wortel, de paprika en de witte selder toe en hak 2 sec / snelheid 5. Voeg de olie toe en sauteer 7 à 10 min / 100°C / snelheid 1. Voeg de linzen, de geweekte witte bonen, de passata, de kokosmelk en de groentebouillon toe.  Voeg water toe tot dat de linzen en de bonen onder staan. Kook 25 min / 98 °C / snelheid 1, linksomdraaien.

Bereiding zonder Thermomix

Week de bonen een nacht in koud water.
Stoof de sjalot, knoflook en de kruiden in de olijfolie gedurende 5 à 7 min. Voeg de wortel, de paprika en de witte selder bij de gestoofde ui en sjalot en stoof deze groenten een 10 tal minuten. Voeg de linzen, de geweekte witte bonen, de passata, de kokosmelk en de groentebouillon toe aan de gestoofde groenten.  Voeg, indien nodig, water toe tot dat de linzen en de bonen onder staan en kook  de peulvruchten gaar in 25 à 30 minuten. Regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

Proef en kruid bij indien nodig.
Serveer dit overheerlijk vegetarisch eenpansgerecht met rijst, quinoa, bruin brood, … .

Smakelijk

Tip: Pas de kooktijden aan volgens de gaartijd van de linzen en de witte bonen.