Valentijnstaart met bananen, pecannoten en kokosbloem
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6 à 8 | 15 minuten | 45 minuten |
- Ingrediënten:
75 g pecannoten, 2 eieren, 50 g maiskiemolie of cocosolie, 2 rijpe bananen, 75 g agavesiroop, 30 g cocosbloem, snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 100 g rozijnen - Bereiding met Thermomix:
Verwarm de oven op 180°C
1. Doe de noten in de mengbeker en maal 1 sec / snelheid 6
Hou apart en was de mengbeker niet af.
2. Doe de eieren, de olie, de bananen en de agavesiroop in de mengbeker en maal 5 sec / snelheid 7
3. Voeg het zout, het bakpoeder en de cocosbloem toe en meng 5 sec /snelheid 7
4. Voeg de rozijnen en de noten toe en meng 2 sec / / snelheid 2
5. Stort de bereiding in een taartvorm (? 24 cm) en bak 25 à 30 min in de warme oven.TIP: De bereiding kan ook gebakken worden in kleine cakevormpjes, baktijd 25 minuten.
Deze cake is gluten en lactose-vrij.