Appeltaart

Porties Prep Tijd Kook Tijd
6 à 8  15 minuten 1 uur
  • Ingrediënten:
    Voor het zanddeeg: 75 g boter, 75 g suiker, snuifje zout, 1 ei, 150 g bloem
    Voor de vulling: 1 à 2 lekkere appelen, snuifje kaneel, 3 à 4 el (zelfbereide) appelmoes
  • Bereiding:
    1. Zanddeeg: Doe de boter, suiker, ei, bloem en snuifje zout id mengbeker en KNEED 2 min. Zonder TM5: kneed tot een glad deeg.
    2. Verwijder het deeg uit de mengbeker, rol het deeg tot een bol en laat gedurende minimum 1 uur rusten in de koelkast.
    3. Afwerking van het gebak: Rol het deeg uit op bakpapier tot het deeg in de taartvorm past. Leg hierop terug bakpapier en bak blind met gedroogde erwten gedurende 15 min op 175°C.
    Verwijder het bakpapier met de erwten. Besmeer het deeg met de appelmoes, bestrooi de appelmoes met de kaneel, schik hierop de geschilde en in partjes gesneden appelen en bak gedurende 35 à 40 min op 175 °C.
    Smakelijk