Witlofsla met rode bonen
Prep Tijd | Kook Tijd |
5 minuten | 45 minuten |
Ingrediënten
|
Week de rode bonen minimum 1 nacht in water. Giet de bonen af en kook ze in 3 x het volume groentebouillon. Laat ze zachtjes koken tot ze gaar zijn, ongeveer 30 à 40 minuten, laat ze afkoelen. Haal het taaie hartje uit het witlof en snij het witlof klein. Snipper de fijn gehakte peterselie, de rode ui en de lente-uitjes in schuine ringen en voeg ze bij het witlof evenals de gare koude rode bonen. Meng voor de vinaigrette de olie, de appelazijn en de peper en het zout. Proef, en kruid bij waar nodig. Schenk vinaigrette over de bonensalade en meng, zodat het witloof niet verkleurt. Voeg hierbij de gehakte noten en werk de sla af met bv. blokjes jonge kaas, een handvol garnalen of kort gegrilde Sint Jabobsvruchten.
Meng de rode bonen onder het slaatje en werk de sla af met bv. blokjes jonge kaas, een handvol garnalen of kort gegrilde Sint Jabobsvruchten.
Smakelijk