Tomatensaus met groenten en balletjes

Prep Tijd Kook Tijd
10 minuten 12 à 16 uur
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 el olijfolie
  • 300 g gehakt
  • 2 wortelen
  • 4 verse tomaten of 250 g kerstomaten
  • 1 kl groentebouillon
  • takje tijm en rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 grote wortel in brunoise
  • 1 paprika in brunoise
  • 1 courgette in brunoise
  • 1 kl suiker
  • 200 g tomatenpassata

Bereiding 

Snij de ui in vier en doe samen met de look in de mengbeker en hak 3 sec / snelheid 5. Bijspatelen. Maak ondertussen balletjes van het gehakt (3 cm) en leg ze in de onderste varomaschaal. Voeg de olijfolie bij de ui en de look, plaats de varomaschalen met de balletjes op de mengbeker en stoof 3 min / varoma / snelheid 1.
Doe de wortelen, de tomaten, verse kruiden, de courgette, de paprika, de suiker, de tomatenpassata en de groentebouillon in de mengbeker, plaats de varomaschalen met de balletjes op de mengbeker en gaar 15 min / varoma / linksomsdraaien / snelheid 1. Check tussendoor of de saus niet te droog stoomt.

Dien de balletjes met tomatensaus op met een overheerlijke puree of verse pasta.