Wortelspread

Porties Prep Tijd Kook Tijd
8  5 minuten 20 minuten
Ingrediënten:
  • 350 g wortelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • ½ tl zout
  • 1 à 2 el groentebouillon
  • 30 g tahini
  • ½ verse citroen, het sap
  • ½ tl gedroogde komijn
  • 2 cm gember
  • mespunt kaneel
  • 1 snuifje cayennepeper
  • ¼ bussel koriander fijn gesnipperd
  • 1 el sesamzaad

Bereiding met de Thermomix:

  1. Schil de wortels, doe ze in het stoommandje en stoom 20 min / varoma / snelheid 1
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de verse koriander en het sesamzaad) in de mengbeker en mix 15 sec / snelheid 8, spatel de spread naar beneden en herhaal tot je een gladde massa bekomt.
  3. Meng de verse koriander onder de spread, serveer op een sneetje vers of getoast brood  en overstrooi met sesamzaad.

Bereiding zonder Thermomix:

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de verse koriander en het sesamzaad) in de blender en mix tot een gladde massa.
  2. Meng de verse koriander onder de spread, serveer op een sneetje vers of getoast brood  en overstrooi met sesamzaad.