Wortelspread
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8 | 5 minuten | 20 minuten |
Ingrediënten:
- 350 g wortelen
- 1 el olijfolie
- 1 kleine ui
- 1 à 2 teentjes knoflook
- ½ tl zout
- 1 à 2 el groentebouillon
- 30 g tahini
- ½ verse citroen, het sap
- ½ tl gedroogde komijn
- 2 cm gember
- mespunt kaneel
- 1 snuifje cayennepeper
- ¼ bussel koriander fijn gesnipperd
- 1 el sesamzaad
Bereiding met de Thermomix:
- Schil de wortels, doe ze in het stoommandje en stoom 20 min / varoma / snelheid 1
- Doe alle ingrediënten (behalve de verse koriander en het sesamzaad) in de mengbeker en mix 15 sec / snelheid 8, spatel de spread naar beneden en herhaal tot je een gladde massa bekomt.
- Meng de verse koriander onder de spread, serveer op een sneetje vers of getoast brood en overstrooi met sesamzaad.
Bereiding zonder Thermomix:
- Doe alle ingrediënten (behalve de verse koriander en het sesamzaad) in de blender en mix tot een gladde massa.
- Meng de verse koriander onder de spread, serveer op een sneetje vers of getoast brood en overstrooi met sesamzaad.