Wrap gevuld met bonen, spinazie en kerstomaten & pikante chilisaus

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  40 minuten 60 minuten

Wrap 4 sts

Ingrediënten

  • 150 g tarwebloem, speltbloem of mengeling
  • 1 tl zout
  • 30 g olijfolie
  • 70 g water

Bereiding

Al de ingrediënten mengen en 5 min. kneden, met de hand, keukenmachine of Thermomix.
Dek het deeg af met een vochtige doek en laat minstens een half uur rusten.


Bonen, spinazie en tomaten vulling

Ingrediënten

  • 120 g gedroogde borlotti, witte of zwarte bonen, een nacht geweekt (of 400 g zwarte bonen uit blik)
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 200 g kerstomaten, gehalveerd
  • 400 g spinazie, gewassen, grof gehakt
  • 1 kl groenten bouillonpasta
  • peper en zout

Bereiding

Kook de bonen gaar (gaartijd zie verpakking) en zet apart.

Verhit intussen de olie in een grote stoofpot op middellaag vuur en voeg de ui, knoflook en het paprikapoeder toe en stoof tot de ui zacht is. Voeg de kerstomaten, bouillonpasta, peper en zout toe en stoof alles een 20 tal minuutjes tot de tomaten gaar zijn gaar. Voeg de bonen en spinazie toe en stoof 2 à 3 minuten mee tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Thermomix bereiding

Doe de bonen in de mengbeker, zet ze onder water en kook 20 à 25 min linksdraaien snelheid 1, check of ze gaar zijn en zet apart.

Doe de ui en de look in de mengbeker en hak 3 seconden snelheid 5, spatel naar beneden en voeg de olie en het paprikapoeder toe en stoof 5 min / 100 °C / snelheid 1. Voeg de kerstomaten, bouillonpasta, peper en zout toe, plaats spatdeksel op het mengbekerdeksel en stoof 10 à 15 min / varoma / snelheid 1, check regelmatig of de tomaatjes niet aanbranden, inkoken, stoven op varoma stand gaat heel snel.

Voeg de spinazie en de bonen toe en verwarm 3 à 5 min / 100 °C / linksdraaien / snelheid 1.


Chilisaus

Ingrediënten

  • 2 rode Spaanse pepers, zaadlijst verwijderd en fijn gehakt
  • 2 sjalotjes, fijn gehakt
  • 4 teentjes look, fijn gehakt
  • 20 g olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 150 g tomatenpassata
  • 10 kerstomaten, gehalveerd
  • 25 g rijstazijn
  • 1 el limoensap
  • 25 g rietsuiker
  • 1 el worcestershire saus
  • zwarte peper en zout

Bereiding

Verhit de olie in een sauspan, voeg hierbij de sjalotjes, de look en het paprikapoeder en stoof gaar. Voeg de kerstomaten, de tomatenpassata, azijn, limoensap, suiker, worcestershire saus, peper en zout toe en  kook in gedurende 10 min, regelmatig omroeren en checken of de saus niet te fel inkookt en verbrand. Proef de pikante saus en kruid indien nodig nog bij met peper en zout.

Thermomix: zie cookidoo Garlic Chili Sauce


Afwerking Recept

Deeg in 4 stukken verdelen. Rol een balletje van elk stukje deeg en rol dit dun uit op een bebloemd oppervlak. Verhit een koekepan middelheet en bak de tortilla’s een minuut per kant in een droge pan of eventueel in een beetje olie.

Leg een blaadje sla of enkele blaadjes verse spinazie op de tortilla, breng daarop het bonen-spinaziemengsel, rol de tortilla toe en serveer met de pikantie chilisaus.

Smakelijk