Muesli
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
x | 10 minuten | 5 minuut |
Ingrediënten:
ongeveer hoeveelheden: naar eigen keuze en smaak
- 100 g tarwekiemen
- 100 g haver- en of tarwezemelen
- 400 g havermout
- 100 g speltvlokken
- 50 g gebroken lijnzaad
- 50 g dadels
- 50 g abrikozen
- 50 g rozijnen …
- 50 g walnoten (ongeveer een 200 g noten in totaal; paranoten, cashewnoten, …)
- 50 g amandelen
- 50 g cashew noten
- 50 g hazelnoten
Voorbereiding:
Hak de abrikozen, dadels, noten, lijnzaad tot de gewenste fijnheid.
In de thermomix: enkele seconden op snelheid 7
Bereiding:
Meng al de ingrediënten onder elkaar in een grote kom.
Voor de kokos liefhebbers: voeg 50 g kokosmeel toe, dat geeft de muesli die warme toets van kokos.
Muesli opdienen:
Variant 1: Zet ’s avonds voor het slapen gaan het aantal porties (± 40 g per persoon) onder de melk en laat een nacht weken.
De gedroogde vruchten verzadigen zich en maken de muesli-pap lekker zoet.
Dien ’s morgens op met vers fruit: bv. banaan, appel, meloen, kiwi, perzik, bosbessen …
Variant 2: Voeg aan de melk 1 el cacao, overgiet de muesli met deze cacaomelk, samen met enkele stukken fruit, kan je ochtend niet meer stuk.
Variant 3: Vegan: overgiet de muesli met kokosmelk, havermelk of rijstmelk.
Smakelijk