Kersenconfituur

Porties Prep Tijd Kook Tijd
4  20 minuten 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kg gewassen kersen, ontpit en gehalveerd,
  • 500 geleisuiker
  • sap van 1 citroen

Bereiding met Thermomix:

1. Voeg de suiker en het citroensap bij kersen in de mengbeker en meng 10 sec / snelheid 1 linksdraaien. Laat 4 à 5 u trekken zodat er een lekkere stroop ontstaat.
2. Na 4 à 5 trekken kook de kersen in het gevormde sap 10 à 12 min / 98°C / snelheid 1 – zonder maatbekertje, van zodra het kookpunt nadert, wees waakzaam voor overkoken, indien nodig verlaag de temperatuur naar 95°C. De kersen dienen een 4 tal minuutjes te koken.
3. Indien nodig schuim de confituur af en giet de confituur in schone potjes. Sluit ze goed af en laat ze omgekeerd minimum 2 uur afkoelen.
4. Indien u minder dan 500 g geleisuiker/kg fruit gebruikt, bewaar de confituur in de koelkast.

Smakelijk