Kersenconfituur
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4 | 20 minuten | 15 minuten |
Ingrediënten:
- 1 kg gewassen kersen, ontpit en gehalveerd,
- 500 geleisuiker
- sap van 1 citroen
Bereiding met Thermomix:
1. Voeg de suiker en het citroensap bij kersen in de mengbeker en meng 10 sec / snelheid 1 linksdraaien. Laat 4 à 5 u trekken zodat er een lekkere stroop ontstaat.
2. Na 4 à 5 trekken kook de kersen in het gevormde sap 10 à 12 min / 98°C / snelheid 1 – zonder maatbekertje, van zodra het kookpunt nadert, wees waakzaam voor overkoken, indien nodig verlaag de temperatuur naar 95°C. De kersen dienen een 4 tal minuutjes te koken.
3. Indien nodig schuim de confituur af en giet de confituur in schone potjes. Sluit ze goed af en laat ze omgekeerd minimum 2 uur afkoelen.
4. Indien u minder dan 500 g geleisuiker/kg fruit gebruikt, bewaar de confituur in de koelkast.
Smakelijk