Gazpacho van watermeloen

Porties Prep Tijd Totale tijd
4 10 minuten 1 uur
Bereiding

Ingrediënten:

500 g watermeloen, 20 g rode ui, 1 rode paprika , 6 tomaten, 1 el Xeresazijn, 1 tl grof zeezout, zwarte peper, 1/2 tl piment d’espelette of cayennepeper, 3 el olijfolie, sap van 1/2 citroen, 10 ijsblokjes, enkele blaadjes basilicum voor de afwerking.

Bereiding:

Verwijder het kroontje en ontpit de tomaten en snijd ze in grove stukken. Schil de paprika met een dunschiller en snijd eveneens in kleine stukjes. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in grove stukken. Pel de ui en snij in 4. Meng de tomaten met de watermeloen, de rode ui en de paprika en besprenkel met het sap van de citroen, de Xeresazijn, zwarte peper, zeezout, piment en olijfolie. Alles mixen tot een gladde massa en op smaak brengen met peper en eventueel nog wat extra grof zeezout.

Serveer de gazpacho ijskoud met een scheutje olijfolie, enkele stukjes paprika en watermeloen in brunoise, en rode ui flinterdun met de mandoline. Lekker samen met een sneetje geroosterd brood waar je even met een teentje look bent over gegaan.