Gehaktbrood met warme kriekjes

Prep Tijd Kook Tijd
15 minuten 45 minuten
Ingrediënten gehaktbrood
  • 1 ui of sjalot
  • 1 el mosterd
  • 50 g paneermeel
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 eieren
  • peper en zout
Ingrediënten warme kriekjes
  • 1 bokaal krieken
  • 2 el (riet)suiker (naar eigen smaak)
  • 1 el vanillebloem

Recept gehakt bereiding, volg deze link

Kneed het gehakt tot een broodje. Leg het in de ovenschaal en bak het goudbruin in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 40 à 45 minuten.

Bereiding van de warme kriekjes

Giet de krieken af boven een steelpannetje. Roer het vanillepuddingpoeder door het kriekensap en breng het sap aan de kook. Laat onder voortdurend roeren indikken. Voeg de 2 el suiker toe.
Doe de krieken bij het sap en laat op een zacht vuurtje nog even doorwarmen.

Haal het gare gehaktbrood uit de oven en snij er plakken van.

Serveer het gehaktbrood met de warme kriekjes en zelf gebakken brood.

Smakelijk

Koop nu uw Thermomix