Hummus met rode biet

Porties Prep Tijd Kook Tijd
x  5 minuten 5 minuten

Hummus van rode biet

Ingrediënten:

  • 150 g kikkererwten gedroogd
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 rode bieten in blokjes
  •  2 el olijfolie + 50 g olijfolie
  • 2 teentje look
  • sap van 1/2 citroen
  • kookvocht van de kikkererwten
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • peper en zout

Bereiding :

Week de kikkererwten in heel veel water gedurende 10 à 12 uur. Giet de kikkererwten af. Kook de kikkererwten gaar in de groentebouillon, ze moeten goed onderstaan:
In de Thermomix: 30 min / 98°C / linksdraaiend / snelheid 1

Giet ze af en bewaar het kookvocht. Laat de kikkererwten volledig afkoelen.

Doe de in kubusjes gesneden rode biet in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie. Gaar ze in een voorverwarmde oven van 175 °C, voeg na 20 minuten de ongepelde teentjes look toe en gaar nog eens 10 minuten en laat volledig afkoelen.

Doe al de ingrediënten (gare kikkererwten, rode biet en gepelde look, alsook het citroensap, zaden, peper en zout) in een blender of de Thermomix mengbeker en mix 1 min / snelheid 5 tot je een gladde massa bekomt. Indien nodig bijspatelen, kookvocht toevoegen en het mixen herhalen, breng de hummus op smaak met peper en zout.

Overheerlijk met een toast van zelfgebakken brood.