Sinaasappel rijsttaart

Porties Prep Tijd Kook Tijd
8 à 10  10 minuten 45 minuten

Ingrediënten:

1 l volle melk, snuifje zout, 1/2 vanillestokje, schil van een halve citroen in dikke repen, 120 g suiker, 175 g arborio risottorijst, 3 eieren, 30 ml sinaasappellikeur (Grand Marnier), 60 g rozijnen, zeste van 1 sinaasappel + plus extra voor garnering, bloemsuiker voor garnering

Bereiding:

1. Breng de melk met het vanillestokje en de aromatische vanillezaadjes, snuifje zout, de citroenschil en de suiker aan de kook. Eens de melk kookt, voeg de rijst toe, zet het vuur middelhoog. Kook 30 à 35 minuten, af en toe even doorroeren, tot de rijst al dente en romig van consistentie is en de melk grotendeels is opgenomen. Neem van het vuur en laat afkoelen tot 70 °C. Verwijder de vanillepeul en de citroenschilletjes.
2. Verwarm de oven voor op 180°C , boven- en onderwarmte. Vet een springvorm van 24 cm ? in en beleg de bodem met bakpapier.
3. Klop in een kom de eigelen met de likeur romig. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
4. Roer het dooiermengsel door de afgekoelde rijst samen met de rozijnen en de sinaaszeste en spatel het eiwitschuim er als laatste voorzichtig onder.
5. Giet het mengsel in de voorbereide vorm en bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Houd de taart goed in de gaten, indien nodig kan je na een half uurtje een stuk aluminiumfolie op de taart leggen om te voorkomen dat ze te bruin bakt.

Dien de taart warm of koud op, bestrooi ze met wat bloemsuiker en sinaasappelzeste.

Terug naar Recepten